Boka bord på tel 011-10 07 40

Naturvinsmiddag 26-27/2

Leverans av unika viner!
I helgen erbjuder vi en 5-rättersmeny med utvalda viner från små, ekologiska eller
biodynamiska topproducenter.
Vinerna kommer även erbjudas på glas till schyssta priser.
 
Amuse Bouche
***
Jordärtskocka - syrad gurka - bakat ägg - tryffel
- Torr normandisk cider från Boulard
***
Råbiff - kapris - rödbeta - dijon - äggula
- i Clivi Brazan 2001 från Friuli, Italien. Friulano lagrad på jästfällningen i ståltank
i närmare 12(!) år.
***
Gös - äppelcidervinäger - fänkål - blomkål - sidfläsk
- Chardonnay från kalkstensjordar i Jura, Frankrike. Patchwork 2014 från Tissot.
***
Lamm - betor - kål - palsternacka
- Jadis 2012 från Leon Barrel i Languedoc, Frankrike. Carignan och Syrah från gamla stockar,
pressade i gammeldags handpress och lagrat på små ekfat.
***
Ost och Sherry
***
Rabarber - Vanilj - Kaksmulor - Maräng
- Ädelrötad Chenin blanc från Coteaux de Layon i Loire, Frankrike.
Les Churelles 2011 från Domaine de Juchepie
 
Alla viner är utvalda från små kvalitetsproducenter som arbetar så naturligt som möjligt,
helt utan kemikalier
och gödningsmedel och med minimal användning av svavel.
Utöver vinerna i menyn finns även en torr Riesling 1993 från Sybille Kuntz i Mosel,
en vit Pinot Noir från Pierre Frick i Alsace,
Sauvignon blanc från Birgit Braunstien i Österrike och Pinot Noir från urgamla stockar
i Bourgonge producerad av Phillipe Pacalet utöver vår vanliga lista.
 
650.-/person för maten
600.-/person för drycken
250.-/person för alkoholfritt dryckespaket
 
Vi ses ikväll!
/Andreas

Aktuellt på Lagerqvist