Boka bord på tel 011-10 07 40

Lagerqvists matfilosofi

I köket hos Restaurang Lagerqvist vill vi dela med oss av vår passion för rena smaker. Vi lagar all vår mat från grunden och sätter råvaran i fokus utan att krångla till det.

Vi är alltid på jakt efter säsongens bästa råvaror och utifrån det skapas menyn. I menyn finns även våra klassiska rätter som serveras under hela året.

För en fulländad middag är det tämligen viktigt med bra alternativ i glasen. Vi jobbar därför nära våra producenter och svenska bryggerier för att servera de allra bästa drycker som passar till våra maträtter.

Välkommen till en restaurang med rötterna stadigt förankrade i svensk mat- och dryckestradition.

En historielektion

Gustaf Lagerqvist blev tidigt aktiv i politiken, men trots sin ungdom sågs han som en länk mellan gammalt och nytt i Norrköpings kommunala liv. Hans familj bestod av borgare, brukspatroner, arkitekter och vinhandlare.

Även Gustaf valde att ge sig in i vinhandeln. Han etablerade sin butik i det hus han lät bygga på Gamla Torget, med ett av de gamla valv som blivit kvar efter den stora stadsbranden 1822 som grund. Det blev början på en tradition som sedan fördes vidare av Norrköpings Utminerings – och Utskänkningsbolag, brännvinstillverkare med bland annat Doktor Kjejsers blandning i tankarna. Därefter använde Systembolaget källaren som sitt sprit – och vinförråd.

Den första restaurangen på samma adress var Valvet, som öppnades 1978 och senare bytte namn till Bacchus. Nu skriver vi ny historia i huset med Restaurant Lagerqvist.